НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
КРАСАВИЦАТА ASGARD СИ СТРУВА ПАРИТЕ!
* Фоторепортаж на Иво ТАНЕВ
Публикацията
2 септември 2021 г. Яхта - класика в жанра, се завърна в Пристанище Варна-изток намери широк отзвук сред читателите на „Морски вестник“, а и яхтата веднага ни даде повод за продължение на темата. Само след 31 часа престой във Варна-изток ASGARD (MMSI: 378389000) отплава директно за Palma de Mallorca.
Йовчо Стоянов - наш читател, приятел и автор от Русе, ни изпрати интересен линк, който ни показва, че яхтата наистина е класика в жанра: https://camperandnicholsons.com/

И още нещо: тя си струва парите: 10 900 000 евро! Всичко по нея е скъпо, даже прекалено много скъпо, но пък е проектирано и направено с много вкус. ASGARD има здрав, студено формован корпус от махагон, който е построен да издържа десетилетия без особена амортизация. По-лек е от фибростъкло и е по-евтин от карбонов корпус. Комбинацията от махагон и епоксидна смола не позволява проникването на вода… Една истинска приказка за красотата без край, постигната от комбинация между съвременни технологии, модерен дизайн и задължителната връзка с вековната романтика на плаването под ветрила.
МОРСКИ ВЕСТНИК