НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
КАПИТАН І РАНГ ВАНЬО МУСИНСКИ ОТБЕЛЯЗА
50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Сякаш вчера бе онзи момент, в който само един от завършилите курсанти във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ със специалности за ВМС облече лейтенантската униформа. Всички останали се възползваха от възможността, предоставена им от прохождащата българска демокрация, и потърсиха други (извън армията и флота) възможности за реализация в живота. И тогава, къде на шега, къде не съвсем, някои нарекоха този випуск „Мусински“ - по фамилията на единствения завършил лейтенант. Някогашният лейтенант днес вече е авторитетен и уважаван капитан І ранг, изкачил уверено цялата командирска стълбица: от командир на бойна част до командир на боен кораб и на боен корабен дивизион.
И така, вчера заместник-командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби на ВМС капитан І ранг Ваньо Мусински отбеляза 50-тия си рожден ден. Да поздравят юбиляря в Пункта за базиране Варна бяха командването на ВМС и командването на Флотилията, командирите на основните флотски формирования.
„Морски вестник“ се присъединява към пожеланията за здраве, щастие и по-нататъшна успешна кариера на капитан І ранг Ваньо Мусински!
Снимки Гинчо ГИНЧЕВ

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов първи приветства юбиляря.
Командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби на ВМС флотилен адмирал Велко Велков връчи подаръци на рожденика и му благодари за досегашната му служба.
От името на своите колеги - офицери, командирът на Пункта за базиране Варна капитан І ранг Тодор Богданов връчи на капитан І ранг Мусински френски боен щик, произведен през 1906 г.
Началникът на Щаба на ВМС капитан І ранг Камен Кукуров връчи своя подарък с шеговит намек: тежестите в службата и в живота никога не свършват!...
Надеждна опора и сигурна подкрепа в успешната кариера на капитан І ранг Ваньо Мусински е съпругата му Светлана - също читател и приятел на „Морски вестник“.
Сега и ножът, и хлябът, пардон – тортата, са в ръцете на рожденика!