НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ФЛОТИЛИЯ БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ:
ПРОДЪЛЖАВАТ ТАКТИЧЕСКИТЕ УЧЕНИЯ НА МОРЕ

Във Флотилията бойни и спомагателни кораби (ФБСК) продължават тактическите учения на море. По време на плаването на „Капитан I ранг Димитър Добрев“ помощник-командирът капитан-лейтенант Георги Мирчев сдаде практически изпит за допуск до самостоятелно управление на кораба. Комисия с председател заместник-командира на ФБСК капитан I ранг Ваньо Мусински наблюдаваха и оцениха действията на помощник-командира и екипажа.
Спасителният кораб „Протео” с командир капитан III ранг Тенко Стефанов  изпълнява планираните дейности по линия на проекта „Повишаване на способностите на ВМС за подводни интервенции”. Под ръководството на командира на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров продължава подготовката за провеждането на експериментални водолазни спускания на дълбочини до 36 метра.
На минния ловец „Цибър” с командир капитан ІІІ ранг Мирослав Добрев изпълниха бойни упражнения по използването на артилерийското оръжие при отразяването на атаките на въздушен противник и за унищожаването на плаваща мина. На третото поред тактическо учение на единичния кораб за годината екипажът на малкия военен транспорт „Сириус“ демонстрира нарастващи умения при тренировката по товаренето и разтоварването на техника на необорудван бряг.
„Дръзки“ е готов за операцията на НАТО „Sea Guardian” в Средиземно море
От 19 до 20 октомври премина заключителният етап от подготовката на фрегатата „Дръзки“ за участието й в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море. Това бе четвъртото по ред учение на единичния кораб, по време на което екипажът на фрегатата проведе последните си тренировки по работа в аварийни ситуации и сложни условия, ръководени от командира на кораба капитан II ранг Стоян Христов. Не за първи път пред екипажа на фрегата „Дръзки“ предстои отговорната задача да развее българския военноморски флаг в Средиземно море и да затвърди извоювания авторитет на Република България и Военноморските ни сили пред партньорите от НАТО.

Помощник-командирът капитан-лейтенант Георги Мирчев (на преден план) сдаде практически изпит за допуск до самостоятелно управление на кораба „Капитан I ранг Димитър Добрев“.
Под ръководството на командира на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров (в средата) продължава подготовката за провеждането на експериментални водолазни спускания на дълбочини до 36 метра.
На минния ловец „Цибър“ използваха артилерийското оръжие при отразяването на атаките на въздушен противник и за унищожаването на плаваща мина.
Екипажът на малкия военен транспорт „Сириус“ демонстрира нарастващи умения при тренировката по товаренето и разтоварването на техника на необорудван бряг.
Двойка делфини правят компания на бординг-тима на фрегатата „Дръзки“.