НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ОРГАНИЗИРА „СИНЯ АКЦИЯ“ И ДЕТСКА ИЗЛОЖБА В ПОДКРЕПА НА
ОПАЗВАНЕТО НА ВОДИТЕ И МОРЕТАТА

На 5 юни - Световният ден на околната среда, от 11:00 часа във Военноморския музей ще бъде открита изложбата с детски рисунки „За да има море и утре“. Тя е финалният етап от организирания от ВММ конкурс в подкрепа на опазването на околната среда и Черноморското крайбрежие. Най-добрите творби, селектирани от тричленно жури с председател художникът Димо Миланов, ще получат награди, осигурени от магазините за арт материали „Слънчоглед“, акционерно дружество „Поддържане чистотата на морските води“, рекламна агенция „Уеб идея“ и магазини „Фен зона“.
През целия ден Военноморският музей ще бъде домакин на „синя акция“. Всеки, който донесе ненужните си пластмасови бутилки и кенчета, ще получи картичка с рисунка, участвала в конкурса, и информация за начините за намаляване на потреблението на природните ресурси, ограничаването на отпадъците и тяхното рециклиране. Вредният за морето и околната среда отпадък ще бъде извозен и рециклиран от фирма „Елбимекс“, която също предоставя част от наградите за малките художници. От организацията „Пауър Джъмп“ ще се включат със специални „шишеяд“ и кен преса, благодарение на които по интересен и забавен начин децата ще се учат как да улеснят процеса на възобновяване на суровините.
Военноморският музей очаква всички малки и големи посетители, готови да се включат в инициативата и да поемат отговрността за грижата и опазването на чистота на нашето море и природа.