НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРОЕКТ „МОРСКА ПАЛИТРА“ НА ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ
КОР КАРОЛИ

Ветроходна академия КОР КАРОЛИ кани студенти на възраст между 18 и 29 години да се запознаят с ветроходството и морската култура, като се включат в проект „Морска палитра“ и съвместно с техни връстници да направят „Морска палитра“, като ще преминат ветроходен курс за начинаещи, напълно безплатно.
Срокът на записване е до 10 ноември 2022 г. на уеб страницата: www.corcarolisailing.org/youth
Основаната цел на проекта е студенти до 29 годишна възраст да изградят морска култура по новаторски начин, като се докоснат в директни ситуации на море чрез ветроходство. Друга цел е да се изгради устойчивост за морската култура сред техните връстници и обществото като цяло чрез създаване от младежите за младежи-палитра (карти) за морска култура с полезни текстове, куизове и цветни графики.
Проектът ще се реализира чрез няколко дейности: след информационна кампания за набиране на участниците, десет младежи до 29 г. ще преминат с иновативен модел изграждането на морска култура, а именно учене чрез преживяване, включващо практическо обучение по ветроходство във Ветроходна академия Кор Кароли. Осем младежи, участвали в предходния проект „Наръчник за морска култура“ също да надградят уменията си с ветроходна практика за напреднали, като в същото време ще водят новите участници в създаването на палитра за морска култура.
Проектът „Морска палитра“ се реализира съвместно между Ветроходна академия Кор Кароли и сдружение „За интелигентен растеж“ и с подкрепата на TOTAL ENERGIES EP BULGARIA B.V.

„На моряка е присъща скромността. Това, че станах обект на внимание след околосветския рейс с „Кор Кароли“, не е леко за мен. Много от приятелите ми се шегуват, като казват, че навярно в морето съм се чувствал по-добре, отколкото сега. Това не е така, тъй като едно плаване се извършва не за овации, а в името на някаква голяма цел, в името на родината.“
Кап. Георги Георгиев