НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 И КОЛЕЛО ЩЕ СИ ИМАМЕ!
Голям фал, брат ми, голям батак и не му се вижда краят! Как ни допуснаха до знаменитото изобретение „Петстепенна холограма на Bottom & Co”, благодарение на която целокупното бъдеще се вижда „много ясно”, както би казал любимият ми Президент! Чак скучно ти става, няма интрига, няма завера, щракнеш копчето, завърти се машинката и ти прожектира всичко на тепсия. Доказателства - вж 31 декември 2013 г. С БезКП НАПРЕД! Пише ли там, че през новата година се задава формирование „Без К в Партията”? Пише и даже вече му чухме гласеца. Пише ли, че всичко, което започва с „К”, ще е аут от новото революционно формирование, като например
клакьори, комуняги, келепирджии, кретеноиди всякакви, курвички (мъжки и женски), комисионери, крадлоимащи, космополюти, капитал-лицемери, кредитни милионери? Пише и още как. Не пише за корумпираните, кадруващите и кьорфишеците, ама то се знае.
Като видях каква е работата, завъртях пак колелото и попитах холограмата, да покаже какво точно иска народецът ни, аджеба. И си го каза: иска държавата да сложи ред в пенсионната система, да се намеси в енергетиката, да озапти чорбаджиите, да оправи транспортната завера, да спре деиндустриализацията, да осигури работни места, да върне учениците в училищата, да гарантира здравеопазване, да даде ..., да контролира ..., да промени ..., да насочи ..., да вложи ... Иска си Държавата обратно, народецът, ама каква да бъде? Сега се хванете да не паднете, като ви кажа точно какво ми отговори машинката - социалистическа! Иска си социализЪма, тъпият ни народец, мамка му. Илюзия, утопия, популизъм, гонене на вятъра, ама точно това иска. Който ще опонира на умната машинка, нека види изброените по-горе лелеяни мечти и тогава да говори.
Няма да я бъде тази, обаче, най-малко по две причини. Първо, защото единствената партия, в името на която се мъдри „социалистическа”, иска всичко друго - само не това. И второ, още не се е пръкнала новата революционна сила „БезКП”, и към нея започнаха да се присламчват все същите комуняги, келепирджии, космополюти и капитал-лицемери.
Та да си знае народът отсега, сигурно и колело ще му купят, ама друг път!

Писа Ръка МАРИНОВА
Илюстрацията е предложена от автора